Vi kollar på Trumpeters 1964 Ford Futura Convertible

Produkt : 1964 Ford Futura Convertible
Tillverkare : Trumpeter
Utgivningsår: 2011
Artikelnr: 02509
Skala:  1/25

 

Modellen är packad i en stadig och robust kartong. Karossen har ett eget litet fack för att skydda den. Alla plastkartor är packade i plastpåsar. Krom och klarplasten är skyddad av extra mjukt skumplast.

 

Ömtåliga delar är omsorgsfullt packade.

Karossen är riktigt fint gjuten med krispiga detaljer. Men nog borde väl solskydden och dörrhandtagen kunnat vara lösa delar.

Fina krispiga gjutningar med fina detaljer.

Motorn är fint detaljerad. Extra plus för att remmarna är löst gjutna. Original fälgarna är kromade men de extra lättmetallfälgarna är gjutna i vit plast, det känns lite snålt faktiskt. Eller så är tanken att de ska målas med nån aluminium färg.

Motorn kan byggas med olika alternativ av ventilkåpor, insug, luftrenare, förgasare, mm.

På instrumentpanelen syns Futurans släktskap med Falcon. Instrumenten finns på dekalarket.

Caben kan byggas uppfälld eller nedfäld. Två uppsättningar med gummidäck ingår.

Hyfsat snygga diagonalringar i två bredder beroende på vilka fälgar man väljer.

Kromdelarna är riktig bra smarta gjutingångar som blir hyfsat osynliga. Kromen känns tjock och verklighetstrogen. Även klarplasten är av fin kvalitet.

Instruktionerna är bra och tydliga. Färgangivelserna härleder dock inte till nåt fabrikat och det kan väl ses som mindre bra.

Detta är en klart prisvärd modell. Bilen är väl inte världens häftigaste men som byggsats är den riktigt bra. Trumpeter har några fler bilar i 1/25 skala det är också lite mer udda fordon som inte finns hos så många leverantörer. Länk till Trumpeters hemsida.

Alfa Hobby har Trumpeters bilar i sortimentet.

 

Peter

Inlägget publicerades 17 augusti, 2012 klockan 18:06 och är kategoriserad under Civila fordon, Kolla i lådan Kommentarer och trackbacks är tillåtna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas. För att din kommentar ska bli godkänd måste du kopiera lösenordet som står nedan och klistra in i rutan under.

* Kopiera lösenordet *

* Klistra in lösenordet här *